Vertrouwen op de prosecco

Er is bijna geen groter verschil denkbaar dan tussen Tessa, een Nederlandse remake van de Deense serie Rita, en de lowbudgetcomedy Hallo bungalow. Toch zijn beide geregisseerd door Anne de Clercq. Waar Tessa vaardig geformatteerd is, is misdaadkomedie Hallo bungalow – drie vakantieparkmedewerksters chanteren verdachte nieuwe eigenaar – een soepzootje. Qua plot en timing is er nauwelijks consistentie.

Dat hoeft niet zo bezwaarlijk te zijn. Kijken naar mensen die pret hebben kan al vanzelf de slappe lach opleveren. Gebrek aan geld werd knap gecompenseerd door een consequent overbelichte stijl, waardoor de film er toch een beetje ‘campy’ uitziet. Maar zelfs als je pretentieloze films maakt voor de Ladies Night mag je er niet op vertrouwen dat de gratis prosecco alles verzacht: het instrumenteel inzetten van een gehandicapt kind en een alleenstaande minderjarige asielzoeker als lollig plotmotortje is het soort objectivering dat echt niet meer van deze tijd is.

    • Dana Linssen