Verslavend spelletje dat nu eens geen kloon van iets is

Soms lijkt het wel alsof alle nieuwe spellen in de verschillende App Stores ongeïnspireerde klonen zijn van hits als Candy Crush, Clash of Titans, Magic The Gathering of 1024. Blocktagon is daarom zo verfrissend. Deze puzzelgame van ontwikkelaar Gentleman Rat Studios is simpel, innoverend en uiterst vermakelijk. Alle actie vindt plaats in en rond een kleurige zeshoek die doet denken aan het Google-logo. Het doel is deze intact te houden terwijl blokjes (blauw, geel en rood) erop afgeschoten worden. Door te swipen laat je de zeshoek draaien. Als de projectielen tegen een zijde aankomen met dezelfde kleur wordt de verdediging van het geometrische figuur verder uitgebouwd. Lukt dat niet, dan verandert hij in gatenkaas. Zodra de kern wordt geraakt is het game over. Hoewel de snelheid relatief laag blijft, giert de adrenaline al snel door je lijf. Blocktagon biedt daarnaast verschillende uitdagingen en nieuwe thema’s (de blokjes veranderen bijvoorbeeld in minimalistische visjes) om het speelplezier vers te houden. Deze game van ontwikkelaar Gentleman Rat Studios is verslavend fris.