UWV weer getroffen door storing

De website van uitkeringsinstantie UWV is door een storing sinds gisterochtend slecht bereikbaar. Cliënten kunnen de benodigde formulieren niet invullen om hun uitkering te ontvangen. De oorzaak van de storing is nog niet duidelijk.

Honderdduizenden werkzoekenden zijn van de site afhankelijk voor onder meer het aanvragen van uitkeringen en het melden van sollicitaties en neveninkomsten.

Mensen van wie de WW-uitkering na 1 juli is ingegaan, moeten maandelijks een formulier invullen waarin zij bijverdiensten melden. Die worden vervolgens verrekend met hun uitkering. Zonder dat formulier betaalt het UWV niet uit. Dinsdag was de eerste dag dat die formulieren voor de maand november konden worden ingevuld.

Volgens het UWV hoeven uitkeringsgerechtigden zich geen zorgen te maken. Het belooft uiterlijk 14 december alle uitkeringen te hebben bijgeschreven. Klanten hebben tot het einde van de maand de tijd om de formulieren in te vullen, aldus het UWV.

In 2013 crashte de UWV-site werk.nl op grote schaal. Elf dagen lang was die niet of nauwelijks bereikbaar. De site is nog steeds kwetsbaar voor fouten bij reparaties of verbeteringen, bleek onlangs uit onderzoek van NRC. Pogingen de problemen op te lossen stuiten op capaciteitsgebrek.