Tjitske Reidinga speelt in All about Eve

Loes Luca en Tjitske Reidinga spelen een oudere actrice en haar stalkende fan in In de ban van Broadway, de nieuwe zomerkomedie van Theater DeLaMar. In de ban van Broadway is gebaseerd op de film All about Eve (1950), met Bette Davis, een bitterzoete vertelling over de vergankelijkheid van de roem en een inkijkje in de machinaties van Broadway. In All about Eve was ook een klein rolletje toebedeeld aan de nog onbekende Marilyn Monroe, die zo getreiterd werd door Davis dat ze op de set moest overgeven.

Scenarist Nathan Vecht maakt een nieuwe bewerking voor DeLaMar. Vecht schreef eerder het veelgeprezen Kunsthart voor gezelschap Mugmetdegoudentand, en is co-scenarist van Missie Aarde. De regie van In de ban van Broadway is in handen van Pieter Kramer, die eerder onder meer Ja Zuster, Nee Zuster en de serie Hertenkamp regisseerde. (NRC)