Verweij slaat seizoen over door heibel in voorbereiding

Schaatser Koen Verweij rijdt deze winter geen serieuze wedstrijden. De 25-jarige Noord-Hollander stapte in de zomer na een hoop heibel op bij Corendon en sloot zich aan bij Team4Gold van Ireen Wüst. De beslommeringen hebben hem zo uitgeput dat zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen daaronder leed. Verweij was te veel bezig met randzaken voor een ambitieuze topsporter, zei hij gisteren. Hij hoopte in februari nog in actie te komen, maar heeft dat nu uit zijn hoofd gezet. Hij is niet fit genoeg om aan prijzen te mogen denken. De winnaar van het olympisch zilver op de 1500 meter in Sotsji, en dat jaar ook wereldkampioen allround, gaat werken voor de lange termijn, de Spelen van Pyeongchang in 2018. „Mijn doel is in april sterker te zijn dan ooit en een goede basis te hebben voor de komende twee jaar.” Verweij gaat volgende week met zijn ploeg naar Inzell voor een trainingskamp. Daar begint voor hem het hersteltraject, dat pas volgend seizoen een bekroning moet krijgen op de titeltoernooien. „Ik ga de komende maanden wel wat wedstrijdjes rijden, maar niet die waarop je me normaal gesproken zou willen zien.” Hij gaf toe dat zijn plan om zich naast het schaatsen te bekwamen in het baanwielrennen, om zich in die sport mogelijk te plaatsen voor de Spelen van Rio, geen gelukkige keus was. „Heel ambitieus. Maar het werd me allemaal te veel.” (ANP)