Ouderwets arcade-racen, maar met betere graphics

Voordat er games als Need For Speed, Gran Turismo of The Crew bestonden, speelden echte snelheidsduivels Rad Racer op de NES. De blokkerige graphics en eenvoudige besturing (er waren twee knoppen naast de vierpuntdruktoets) zorgden voor adrenaline en broederlijke ruzies over wie de gamepad mocht vasthouden. Horizon Chase probeert die nostalgische spelervaring terug te halen naar mobiel (minus vervelende broer). Het spel, sinds vorige week eindelijk ook voor Android, combineert met succes moderne graphics met de chaos van een arcade-racespel. De rode auto waarin je als speler begint, de Cruiser, heeft veel weg van de Ferrari waarmee je de weg onveilig maakte in Rad Racer. De bolide bestuur je door het gaspedaal rechts in het scherm in te drukken en gedurende de race niet meer los te laten. Aan de linkerkant vind je de knoppen om naar links of rechts te sturen en een nitro-knop die tijdelijk de motor opvoert. Er is geen rem. Het enige minpunt is dat je 2,99 euro extra moet neertellen om alle zeventig circuits te ontsluiten.