Hotline Bling van rapper Drake meest populair bij 75 miljoen Spotify-gebruikers

Wie werd wereldwijd, in 58 landen, het meest digitaal beluisterd in 2015? Voor Spotify is dat de Canadese rapper Drake, wiens liedje Hotline Bling 210 miljoen keer gestreamd werd. In het Year in Music-overzicht van de on demand muziekstreamingdienst is hij de meest beluisterde artiest in 2015 met meer dan 1,8 miljard streams en 46 miljoen luisteraars. Voorheen was dat de Britse zanger Ed Sheeran. 

Zangeres Rihanna, die met Kanye West en Paul McCartney haar meest gedraaide hit had: FourFiveSeconds, is de meest gedraaide vrouwelijke artiest in 2015 met in totaal een miljard streams. Wereldwijd is het populairste nummer Lean On van Major Lazer ft. MØ en DJ Snake. Het album waarmee The Weeknd doorbrak (Beauty Behind The Madness) is het meest gedraaid. Opvallend is dat 21-jarige zanger Justin Bieber op 13 november het record van meeste streams op één dag brak (36 miljoen); toen kwam zijn album Purpose uit.

Rapper Ronnie Flex is met de nummers Drank & Drugs (met Lil’ Kleine) en Niemand (met Mr. Polska) de meest opgezochte Nederlandse artiest. Andere veelbeluisterde artiesten waren dj Martin Garrix, rapper Lil’ Kleine en de band Kensington. Onder Nederlandse luisteraars geldt Ed Sheeran nog altijd als de populairste internationale artiest op Spotify.

Meer dan ooit is er muziek geluisterd is, aldus Spotify. Ruim 75 miljoen gebruikers luisterden samen ruim 20 miljard uur muziek en maakten ongeveer twee miljard playlisten aan.

Lees ook: Dansende Drake in Hotline Bling is videomeme

    • Amanda Kuyper