Geloof je het nu, Hajo?

De NS stuurde per ongeluk een bericht aan collega’s als pushbericht. En nu is Hajo trending topic op Twitter.

Per ongeluk op reply-to-all drukken in plaats van reply-to-sender is iedereen weleens overkomen. Maar het kan altijd een graadje erger. De NS stuurde per abuis berichten die bedoeld waren voor collega’s als pushbericht. Naar zowat heel Nederland dus.

Dit zagen eigenaars van de app van NS Reisplanner in hun scherm:

Tot vermaak van Twitter, uiteraard. Hajo is nu trending topic.

Twitter avatar j0na Jona Zuiver #hajo from the other siiiiiide!
Twitter avatar wolthuizen Josien Wolthuizen Of heeft ^KJ gezopen vannacht? #Hajo
Twitter avatar HavanKevin Kevin Opeens weet je het… Je wordt Hajo
#wieishajo
Twitter avatar wieland Wieland van Dijk Geloof je het nu, Hajo?
Twitter avatar debroervanroos Tim Hofman ♔ zo’n Hajo hééft het al moeilijk op verjaardagen, doet de NS dít. klootzakke.
Twitter avatar skoopnl Stefan Koopmanschap Ik voel me buitengesloten @NS_online. Iedereen krijgt bericht voor #hajo, behalve ik. Zeg maar tegen Hajo dat het niet werkt

Hajo is infrastructuurspecialist

Wie is Hajo eigenlijk en wat gelooft-ie nu? Bij 3FM gaf hij een verklaring af. Hajo is infrastructuurspecialist op Linux.

“Ik ben Hajo, ik werk voor de NS bij de afdeling internet. Wij zijn bezig met de nieuwe website, die is vandaag live gegaan. Daar zitten ook pushberichten in. Die hebben wij gisteren getest, en toen zei ik: jongens, ik wil het ook even zien, dat het werkt. Dus iemand had een berichtje ingetoetst in de acceptatieomgeving. En vandaag is de productieomgeving live gegaan, en daar had iemand voor de pushberichten nog het linkje van de acceptatieomgeving staan.”

De NS heeft aan aandacht voor de nieuwe site in elk geval geen gebrek. Die is vandaag live gegaan, laat de NS weten. “Mede dankzij onze collega Hajo.”