KNVB dreigt met puntenaftrek nu Fortuna nog steeds geen trainer heeft

Fortuna Sittard dreigt drie punten aftrek te krijgen als er op 11 december nog geen nieuwe trainer is gevonden. De KNVB heeft dat de Limburgse voetbalclub uit de eerste divisie gisteren laten weten. Sinds het ontslag van Peter van Vossen begin oktober is Fortuna op zoek naar een opvolger. De club kreeg afgelopen maand twee weken extra tijd, maar ook dat was niet genoeg. „We hebben echter alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt om een nieuwe trainer te vinden”, reageerde technisch manager Charly Chudik. „De gesprekken met nieuwe kandidaten lopen natuurlijk gewoon door. Ik ben daarover gematigd positief. We zullen er alles aan blijven doen om zo snel mogelijk een nieuwe trainer vast te kunnen leggen.” Sinds het vertrek van de hoofdtrainer staat Jeffrey Kooistra als interim-trainer voor de groep. Hij zal terugkeren in zijn rol als assistent-coach als er een nieuwe trainer is aangesteld. Fortuna staat na vijftien speelronden met veertien punten op de zeventiende plaats in de eerste divisie, twee punten boven hekkensluiter Almere City. Die laatste club heeft gisteren hoofdtrainer Maarten Stekelenburg ontslagen vanwege aanhoudende tegenvallende prestaties. (ANP)