Dit maken (hippe) taxichauffeurs mee

Taxichauffeurs maken de bizarste situaties mee. In het boek 1.000 rides: What it’s REALLY like driving for Uber & Lyft vertelt de Amerikaanse Chris wat hij allemaal heeft meegemaakt in de tijd dat hij als chauffeur voor de taxibedrijven Uber en Lyft reed. Beide bedrijven laten particulieren – in hun eigen auto – als taxichauffeur fungeren. In het boek beschrijft Chris zijn vijftig interessantste ritjes, en een vriend heeft de illustraties erbij gemaakt. Bijvoorbeeld van een tachtigjarige vrouw die in haar laatste paar dagen door hem rondgereden wilde worden, en allerlei bijzondere plekjes uit haar leven ging bezoeken. De man die zo’n zin had in taco’s dat hij een taxi bestelde om ze op te laten halen. De man die hem op straat aanhield, zodat hij even een paar minuten kon schuilen voor iemand die hem achternazat. Geen zin in het boek kopen? Je kunt op zijn site 10000rides.com ook wat voorbeeldverhalen lezen.

    • Charlotte van ’t Wout