Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Arbeidsmarkt

Bureau gezocht

Elke week belicht nrc.next een start-up met potentie. Deze week: Online je vergaderruimte boeken

Bedrijf: Deskbookers

Oprichters: Frank Derks (31) en Jeroen Arts (31)

Medewerkers: 23

Leuk, ergens in een café werken. Laptop mee, latte erbij, helemaal hip. Tot naast je een moeder met jengelend kind komt zitten. Of twee vriendinnen die uitgebreid hun weekend doornemen. Dan is een afgezonderde werkplek toch wel fijn. Het reserveringsplatform Deskbookers biedt dat aan. Ze haalden deze week 1,5 miljoen euro aan investering op om door te groeien.

Wat is het idee?

Op de site kun je vergaderruimtes en werkplekken zoeken en reserveren. Ze hebben zo’n 1.000 locaties in Nederland, en 3.000 internationaal: van een bureau in een saai grijs kantoorgebouw tot een mooie ruimte zoals een woonboot of loft. Ze zijn in 2013 begonnen en hebben nu rond de 7000 reserveringen per maand.

Hoe werkt het?

Zoals je ook een hotel reserveert. Je selecteert op stad, en vervolgens naar behoefte (vergaderruimte of werkplek) en op prijs. Er staat overzichtelijk bij hoe ver de ruimte van de snelweg ligt, hoeveel mensen erin passen, en je leest recensies van anderen die de vergaderruimte hebben geboekt. Je betaalt met iDeal of creditcard, en kunt ook last-minute boeken.

Wat is de doelgroep?

Organisaties die graag flexibel werken. Dus vooral secretaresses of PA’s die een vergaderruimte moeten boeken hebben hier wat aan.

Bestond dit al?

Flexibele kantoorruimtes huren kan al heel lang. Je hebt bijvoorbeeld ook seats2meet, of vergaderlocaties.nl. Internationaal zijn LiquidSpace en Peer Space bekend.

Wat is het verdienmodel?

De start-up krijgt commissie van de locatie als de boekingen via hen lopen.