Rob van Gijzel stopt volgend jaar als burgemeester van Eindhoven

Rob van Gijzel stopt als burgemeester van Eindhoven. Dat maakte hij gisteravond bekend in de gemeenteraad. Van Gijzel (61) zegt nog een nieuwe uitdaging in zijn werkzame leven te zoeken en zal daarom zijn tweede termijn als burgemeester van Eindhoven niet volmaken. Hij streeft er wel naar aan te blijven totdat zijn opvolger geïnstalleerd is, naar verwachting rond september volgend jaar. Van Gijzel is sinds 2008 burgemeester. Dat hij nu zijn afscheid aankondigt heeft ook te maken met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, zei hij gisteravond tegen de gemeenteraad. „Zelf trad ik als burgemeester ruimschoots voor de verkiezingen van 2010 aan. Daardoor kon ik rustig groeien. Ik gun mijn opvolger ook zo’n start.” Wat Van Gijzel gaat doen, weet hij nog niet. (NRC)