College Enschede wil FC Twente helpen met garantstelling voor stadion

Het college van Enschede wil het noodlijdende FC Twente te hulp schieten. Het stadsbestuur heeft gisteren de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met een herfinanciering van de huidige lening aan de eredivisieclub. Het voorstel zal waarschijnlijk op 14 december in de raad in stemming worden gebracht. FC Twente en de het college willen het stadion onderbrengen in een nieuwe stichting, die volledig losstaat van de club. FC Twente doet daarmee afstand van haar aandelen in het stadion en de nieuwe stichting neemt de schuld op het stadion over. FC Twente gaat dan aan deze stichting jaarlijks huur betalen. Voor deze constructie is van de gemeente een garantstelling van 32 miljoen nodig, die uitsluitend betrekking heeft op het stadion. Met de hiermee verkregen middelen kan FC Twente de bestaande gemeentelijke lening van 17 miljoen direct aflossen. (ANP)