Twee jaar cel geëist voor gooien mortierbom bij rellen Rome

De verdachte, een 22-jarige Feyenoord-fan uit Zierikzee ontkent de bom gegooid te hebben.

De ravage die Feyenoord-fans aanrichtten bij de Spaanse trappen in Rome, begin dit jaar. Foto: Gregorio Borgia / AP

Tegen de Feyenoord-supporter die in februari dit jaar een mortierbom gooide tijdens rellen in Rome is twee jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Door het explosief raakten een Italiaanse politieman gewond.

Het OM eist vervolging wegens poging tot doodslag, omdat op videobeelden is te zien hoe een man met een bivakmuts op de bom richting de politie gooit. Er is dus sprake van opzet, aldus het OM. Verder eist het OM dat de rechter de verdachte tot mei 2018 een locatieverbod oplegt rondom de Kuip als Feyenoord er voetbalt.

De 21-jarige verdachte uit Zierikzee ontkent de bom gegooid te hebben. Hij zegt wel op het plein aanwezig te zijn geweest en een bivakmuts te hebben gedragen toen de chaos bij de Spaanse Trappen ontstond.

    • Sjoerd Klumpenaar