Speel! Zeven leuke spellen om te geven en te krijgen

Als het nu geen spelletjestijd is, wanneer dan wel? De redactie Bord- en Familiespellen bespreekt zeven spellen voor donkere avonden en legt uit wat een spel het spelen waard maakt.

Een van de grote wonderen van de bordspellenwereld is dat elk jaar weer leuke nieuwe spellen verschijnen. In sommige aspecten lijken de nieuwkomers vaak op eerdere spellen (Carcassonne lijkt met zijn vele tegels en wegen een beetje op Catan, De Paleizen van Carrara heeft wel iets van Puerto Rico), maar goede spellen hebben altijd een eigen karakter. Sinds de opkomst van Kolonisten van Catan in de jaren negentig komen er elk jaar, meestal uit Duitsland, nieuwe bordspellen die een plaats in de kast verdienen, naast de onverwoestbare klassiekers die het eeuwige leven lijken te hebben.