In beeld

Giftige vergezichten in Beijing

De Chinese hoofstad Beijing heeft dezer dagen last van zware smog. Hoewel 2013 gold als het jaar van de ‘Airpocalyps’ en de Chinese premier Li Keqiang in maart 2014 „de oorlog” verklaarde aan de vervuiling, moeten de autoriteiten nog steeds geregeld een smogalarm afgeven. Deze week geldt het op een na hoogste niveau: code oranje. Lange tijd werd aangenomen dat vooral zwavel- en stikstofverbindingen afkomstig uit het verkeer en de talloze kolencentrales bron waren van luchtvervuiling, maar vorig jaar bleek uit onderzoek dat de thuiskachels ook een substantiële rol spelen.
Paramilitairen bij het Plein van de Hemelse Vrede.
Kim Kyung-Hoon / Reuters
De luchtvervuiling was vandaag 35 keer erger dan het niveau dat als veilig wordt beschouwd.
Greg Baker / AFP
Mark Schiefelbein / AP
Scholen in Beijing moesten leerlingen binnen houden.
Jason Lee / Reuters
De zon schijnt zwakjes door de smog van een snelweg tussen Beijing and de provincie Hebei.
Damir Sagolj / Reuters
Een vrouw loopt door een hutong in Beijing.
Jason Lee / Reuters
Smogselfie bij de Verboden Stad.
Andy Wong / AP
Mark Schiefelbein / AP
Onderweg naar werk.
Damir Sagolj / Reuters
Een Chinese vrouw draagt een mondkapje tegen de zware smog in de hoofdstad Beijing. De Chinese leider Xi zei gisteren op de klimaattop in Parijs met de VS de leiding te willen nemen in het klimaatdebat.
How Hwee Young / EPA
Oversteken bij het Plein van de Hemelse Vrede.
Kim Kyung-Hoon / Reuters