FrieslandCampina schrapt 140 banen

Het bedrijf reorganiseert drie bedrijfsonderdelen.

Foto Koen van Weel / ANP
Foto Koen van Weel / ANP Kazen in de kaasfabriek van FrieslandCampina in Workum.

Bij zuivelproducent FrieslandCampina verdwijnen de komende twee jaar 140 banen. Het bedrijf reorganiseert drie Nederlandse bedrijfsonderdelen.

Het gaat om vestigingen in Rijkevoort, Den Bosch en Limmen. Er verdwijnen zowel vaste als tijdelijke contracten. Voor medewerkers die hun vaste baan verliezen, is er een sociaal plan. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd over de beslissing.

De kaasproductie van FrieslandCampina Cheese in Rijkevoort wordt verplaatst naar de productielocaties in Bedum, Gerkesklooster en Workum. De bereiding van boterspecialiteiten voor industriële afnemers wordt verplaatst van Den Bosch naar Noordwijk. Een kleine vestiging in Limmen sluit ook.

Het bedrijf investeert 30 miljoen euro in de uitbreiding van enkele andere productielocaties, maar dat levert geen nieuwe arbeidsplaatsen op. Bij FrieslandCampina werken 19.000 mensen in meer dan twintig landen.