‘Doodgeschoten man is crimineel Cartney Kronstadt’

Dat meldt de Amsterdamse krant Het Parool.

Voertuigen van de politie staan opgesteld voor een pand aan de Cornelis Outshoornstraat in Amsterdam Nieuw-West, waar de schietpartij zaterdag plaatsvond.
Voertuigen van de politie staan opgesteld voor een pand aan de Cornelis Outshoornstraat in Amsterdam Nieuw-West, waar de schietpartij zaterdag plaatsvond. ANP Evert Elzinga / ANP

De man die zaterdag in het Amsterdamse Nieuw-West werd doodgeschoten, is de 27-jarige crimineel Cartney Kronstadt. Dat meldt althans Het Parool.

Twitter avatar maartenvdun Maarten van Dun Kronstadt was ook betrokken bij een vechtpartij in de gevangenis, samen met Ajax-hooligan Rick Halman. https://t.co/4bRwNXdHDD

Kronstadt zou ruzie hebben gehad in het huis van oud-cafébaas Peter L. De ruzie mondde uit in een schietpartij, L. raakte gewond. Kronstadt stierf aan zijn verwondingen.

De 27-jarige crimineel werd in 2010 veroordeeld tot zestien jaar cel voor moord, een gewelddadige beroving en een poging tot woningoverval. De moord had te maken met een ripdeal. In hoger beroep werd die straf in 2012 nogmaals uitgesproken. De advocaat van Kronstadt ging tweemaal in cassatie en het Hof moest de zaak nogmaals overdoen, waarop Kronstadt gefaseerd vrijkwam, aldus Het Parool.