Erik Dekker na 23 jaar weg bij wielerploeg

Ploegleider Erik Dekker verlaat wielerploeg Team LottoNL-Jumbo. Aanleiding is een verschil van inzicht over de sportieve begeleiding van de wielrenners in de toekomst, meldde het team gisteren op de website. Dekker was veertien jaar renner en negen jaar ploegleider bij de ploeg, die van Rabobank via Blanco en Belkin van naam veranderde in het huidige LottoNL-Jumbo. Als renner was hij naast Michael Boogerd een van de boegbeelden van de Nederlandse ploeg, met onder meer zeges in klassiekers Amstel Goldrace en Parijs Tours, vier Touretappes en het eindklassement van de wereldbeker in 2001. Na een zware val in de Tour van 2006 stopte hij als renner en stapte hij in de ploegleidersauto. Naast Dekker vertrekt ook trainer Ken Vanmarcke, broer van kopman Sep Vanmarcke, bij LottoNL-Jumbo. (ANP, NRC)