Stichtse Vecht kan hulp niet meer betalen

De gemeente krijgt volgend jaar minder geld van het Rijk.

Foto Roos Koole / ANP

De gemeente Stichtse Vecht in de provincie Utrecht heeft volgend jaar geen geld meer hulp voor hulp in de huishouding voor inwoners met een beperking. Dat meldt RTV Stichtse Vecht. De gemeente krijgt volgend jaar 40 procent minder van het Rijk.

Per huishouden zal de gemeente minder hulp financieren. De gemeente gaat “eerst naar de mogelijkheden binnen het eigen netwerk” van inwoners kijken . “Mensen die het echt niet zelf kunnen organiseren, blijven we ondersteunen”, zegt wethouder Jacqueline Koops.

Inwoners met een beperking die de hulp volgens de gemeente zelf kunnen organiseren, moeten vanaf volgend jaar “meer zaken zelf gaan regelen”. Wel biedt de gemeente de mogelijkheid schoonmaakhulp bij zorgaanbieders in te kopen met korting.

Momenteel ontvangen ongeveer 1.350 mensen in Stichtse Vecht hulp bij het huishouden. Zij krijgen in december een brief van de gemeente.

    • Mirjam Remie