Verstappen en Dumoulin niet bij genomineerden

Shorttracker Sjinkie Knegt (Europees en wereldkampioen), fietscrosser Niek Kimmann (wereldtitel BMX) en springruiter Jeroen Dubbeldam (Europees kampioen) zijn genomineerd voor de titel sportman van het jaar. Verrassend is dat Formule 1-coureur Max Verstappen en wielrenner Tom Dumoulin niet zijn genomineerd. Bij de vrouwen gaat de strijd tussen atlete Dafne Schippers (goud en zilver op WK), turnster Sanne Wevers (brons op EK en zilver op WK) en zwemster Sharon van Rouwendaal (driemaal zilver op WK). Bij de sportploegen zijn de waterpolosters, de springruiters en beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst genomineerd. De strijd om de titel ‘Coach van het Jaar’ gaat tussen Bart Bennema (atletiek), Arno Havenga (waterpolo) en Vincent Wevers (turnen). (NRC)