‘Ov-chipkaart te duur, treinen veel te vol’

De Nederlandse ov-chipkaart is een van de duurste en klantonvriendelijkste van Europa, stellen de Consumentenbond en reizigersorganisatie Rover. Ze zijn een petitie voor verlaging van de kosten begonnen op de website van de Consumentenbond. Nederlandse reizigers moeten na vijf jaar voor 7,50 euro een nieuwe kaart aanschaffen. Ook is Nederland het enige Europese land waar reizigers moeten betalen voor vervanging van een defecte kaart, aldus de Consumentenbond en Rover. Behalve met de petitie is Rover druk met het bijhouden van klachten over volle treinen. In het AD stelt de organisatie dat zij in november 3600 klachten van reizigers heeft ontvangen. Dat zijn er veel meer dan anders. Een woordvoerder van NS zegt in de krant dat wordt gekeken naar een pakket noodmaatregelen om de ellende in de spits te verlichten. (ANP)