‘Salah Abdeslam is naar Syrië gevlucht’

Vorige week waren er nog berichten dat Abdeslam zich in België zou bevinden.

Salah Abdeslam Foto EPA.

Er zijn aanwijzingen dat Salah Abdeslam, verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs op 13 november, naar Syrië is gevlucht. Dat meldt nieuwszender CNN op basis van een bron dicht bij het onderzoek en een bron bij de terrorismebestrijding.

De 26-jarige Salah Abdeslam, die volgens de politie de Franse nationaliteit heeft, is door de politie aangemerkt als een ‘gevaarlijk individu’. Tegen Salah is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Vorige week waren er berichten dat Abdeslam zich in België zou bevinden en zich zou willen opblazen in Brussel. Dat zei de advocaat van een van zijn handlangers. Het hoge dreigingsniveau in de Belgische hoofdstad zou dan ook direct gelinkt zijn aan de vermeende aanwezigheid van de internationaal gezochte terreurverdachte.

Softdrugs

Eerder werd bekend dat Salah Abdeslam in februari van dit jaar staande werd gehouden door de Nederlandse politie en een bekeuring ontving vanwege het bezit van softdrugs.

    • Maarten Back