Recordaantal klachten over spoorwegen

Reizigersorganisatie Rover meldt een recordaantal klachten over drukke treinen: 3.600 deze maand. Reizigers klagen dat ze geen zitplaats hebben, terwijl zij wel betalen. Mogelijk wordt het de komende periode nóg drukker in de trein. Materieel uit de jaren 60 gaat eind dit jaar uit roulatie. Dat wordt deels opgevangen door inzet van oude dubbeldekkers, aldus NS, maar „het blijft druk op het spoor”. NS wijt ongeveer de helft van de drukke treinen aan storingen, zoals een seinstoring of uitgevallen trein. Daarbij is het najaar de drukste periode in het treinverkeer. De meeste klachten (311) kwamen in november van reizigers die op Utrecht Centraal instappen, zo meldt de NOS. Daarna volgen Woerden (143), Hilversum (129), Amsterdam Centraal (116) en Den Bosch (108). (NRC)