Vardy, de sensatie van Leicester City, breekt record Van Nistelrooij: elf duels op rij scoren

Jamie Vardy heeft zaterdag een record van Ruud van Nistelrooij verbroken. De spits van Leicester City, dat verrassend de koppositie deelt met Manchester City, scoorde voor de elfde wedstrijd op rij in de Premier League.

Van Nistelrooij was in 2003 in tien duels op rij trefzeker voor Manchester United. „Goed gedaan Jamie Vardy, jij bent nu de nummer één. Je hebt het verdiend”, twitterde Van Nistelrooij.

Vardy brak zaterdag uitgerekend tegen Manchester United het record door Leicester City in de 24ste minuut op voorsprong te zetten in de thuiswedstrijd tegen de ploeg van Louis van Gaal. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1), na een goal van Bastian Schweinsteiger.

De 28-jarige Vardy is een laatbloeier. Hij speelde voor bescheiden clubs als Stocksbridge Park Steels, Halifax Town en Fleetwood Town. Drie jaar geleden kreeg hij een kans bij Leicester City, dat toen nog op het tweede niveau in Engeland speelde. Vardy voert met veertien doelpunten de topscorerslijst in de Premier League aan, en is inmiddels international.

In Engeland wordt al voorzichtig gespeculeerd over een eventuele basisplaats voor Vardy in het nationale team tijdens het EK in Frankrijk volgend jaar. De fans van Leicester City kennen geen twijfel. ‘England’s number nine’ zongen ze zaterdag. (BBC, ANP)