Minderhoud troeft Cornelissen af

Hans Peter Minderhoud heeft op de slotdag van het concours hippique van Stockholm de kür op muziek gewonnen, een kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker. De dressuurruiter uit Oosterbeek haalde voor zijn proef met Glock’s Flirt een score van bijna 81 procent: 80,95. Met dat persoonlijk record troefde hij de Zweed Patrik Kittel (Watermill Scandic) en landgenote Adelinde Cornelissen (Jerich Parzival NOP) af. Kittel kwam uit op 79,1 procent, Cornelissen moest zich tevreden stellen met 78,775. De amazone uit Nijkerk maakte met haar 18-jarige paard na maandenlange afwezigheid haar rentree in de Zweedse hoofdstad. De combinatie was sinds het CHIO van Rotterdam in juni niet meer in de wedstrijdpiste verschenen. Cornelissen eindigde zaterdag met haar ervaren maar kwetsbare rijdier in de Grand Prix als tweede achter Minderhoud. Dat was het startsein voor de aanloop naar de Olympische Spelen. Minderhoud klimt door zijn zege in Zweden naar de zevende plaats in de wereldbekertussenstand. (ANP)