Arbeidsmarkt trekt weer aan voor mbo’ers

De arbeidsmarkt voor mbo’ers ziet er weer wat zonniger uit. Het aantal mbo-vacatures is in de periode maart tot en met augustus met 6 procent gegroeid in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Daarnaast lopen leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs vaker stage, blijkt uit vandaag verschenen cijfers van uitkeringsinstantie UWV en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. „Daarmee zet de ingezette groei door”, stelt het UWV. Vooral in de richtingen hout en meubel, mode, interieur en assisterende gezondheidszorg zoals doktersassistent groeide het aantal vacatures sterk. De regio’s Midden-Limburg, Achterhoek, Noordoost-Brabant en Zuidoost-Brabant kenden de grootste toename van het aantal voor mbo’ers geschikte vacatures.(ANP)