Het strand was even van de motorcrossers

1.500 motorcrossers racen over het strand van Scheveningen. Foto Patrick Post

Het strand van Scheveningen was dit weekend het decor van de grootste strandrace ter wereld: de Red Bull Knock Out, met 1.500 deelnemers die door het mulle zand crosten. De laatste editie was in 2008, toen er 140.000 bezoekers op afkwamen. Dit jaar trok het evenement naar schatting 70.000 toeschouwers. De Belg Axel Van de Sande won de race.

De vierde editie van de Red Bull Knock Out, de grootste strandrace voor motoren ter wereld, heeft dit weekeinde 70.000 liefhebbers naar Scheveningen getrokken. Dat is de helft minder dan tijdens de vorige editie in 2008. Het was dit weekeinde heel slecht. Foto Patrick Post

1.500 motorcrossers racen over het strand van Scheveningen. Foto Patrick Post

Luchtfoto van de Red Bull Knock Out, de grootste strandrace ter wereld op het Scheveningse strand. De vierde editie van de Red Bull Knock Out, de grootste strandrace voor motoren ter wereld, heeft dit weekeinde 70.000 liefhebbers naar Scheveningen getrokken. Dat is de helft minder dan tijdens de vorige editie in 2008. Foto Ricardo Smit/ANP

De Red Bull Knock Out was na zeven jaar weer terug op Scheveningen. Of er volgend jaar een vijfde editie komt, is nog niet zeker. Zaterdag, tijdens de kwalificatieronden, scheen de zon, maar stond er een vlijmscherpe wind uit zee. Zondag was het bar en boos en met regen en wederom een stevige wind.Foto Patrick Post

Zaterdag, tijdens de kwalificatieronden, scheen de zon, maar stond er een vlijmscherpe wind uit zee. Zondag was het bar en boos en met regen en wederom een stevige wind.Foto Patrick Post Foto Patrick Post