Luiten begint seizoen goed in Zuid-Afrika

Golfer Joost Luiten is het nieuwe seizoen op de Europese Tour begonnen met een topklassering. De Nederlander eindigde in het Alfred Dunhill Championship op de banen van Leopard Creek in Zuid-Afrika als vijfde. Hij deelde die positie met twee andere profs, de Engelsman Matt Ford en de Fransman Thomas Linard. „Ik heb het gevoel dat ik hier heel veel heb laten liggen in het weekend”, zei Luiten op zijn website. „Twee dagen achter elkaar sta ik drie onder par na acht holes en dan twee keer met één onder par binnenkomen, dat is niet goed genoeg. Aan de andere kant is het goed om te zien dat met name het putten erg goed ging en daarom eindig ik toch nog vijfde.” Luiten kwam na een slotronde van 71 slagen, één onder par, uit op 280 slagen totaal (-8). Daarmee gaf hij zeven slagen toe op de winnaar, Charl Schwartzel. De Zuid-Afrikaanse topfavoriet handhaafde zijn koppositie met een degelijke vierde ronde van 70 slagen (-2) en won met 273 slagen totaal, vijftien onder par. (ANP)