Deense huurling Andersen drukt zwalkend FC Twente met hattrick dieper in de zorgen

FC Twente heeft na vijf competitienederlagen op rij nog maar vier punten meer dan hekkensluiter De Graafschap, over twee weken de tegenstander. Zaterdag was Willem II in Enschede met 3-1 te sterk voor de zwalkende ploeg van trainer René Hake.

Lucas Andersen had weinig medelijden met de diep gezonken landskampioen van 2010. De Deen, gehuurd van Ajax, had met drie treffers een groot aandeel in de overwinning van Willem II. Andersen verraste doelman Joël Drommel in de zestiende minuut voor de eerste keer. Vijf minuten later scoorde hij uit een vrije trap. De Deen voltooide nog voor de rust zijn hattrick, nadat Jari Oosterwijk de supporters van FC Twente met zijn tegendoelpunt eindelijk een keer had laten juichen.

De spelers van FC Twente voetballen al weken zonder vertrouwen en vormen in defensief opzicht een wankel elftal. Het is voor de club te hopen dat de arbitragecommissie van de KNVB binnenkort geen strafpunten uitdeelt voor de omstreden relatie die FC Twente onderhoudt met investeringsmaatschappij Doyen, want de degradatiezone is inmiddels dichtbij.

„Misschien helpt het om eens met z’n allen de kroeg in te duiken”, zei trainer Hake na afloop van de vijfde nederlaag op rij voor de camera’s van de NOS. Hake weet momenteel ook niet hoe hij het tij moet keren bij de club in crisis. Maar hij waarschuwde voor gelatenheid. „We moeten optimistisch blijven en niet blijven hangen in het negatieve”, aldus Hake. „Anders is de kans groot dat we uit elkaar vallen. Dat moeten we niet hebben.” (ANP)