‘Englands number nine’ Vardy breekt record Van Nistelrooij

Jamie Vardy scoort elf wedstrijden op rij voor Leicester City, maar blijft na zijn uitspraak van vorige week dit keer opvallend nuchter.

Jamie Vardy heeft zaterdag een record van Ruud van Nistelrooij verbroken. De spits van Leicester City, dat verrassend de koppositie deelt met Manchester City, scoorde voor de elfde wedstrijd op rij in de Premier League.

Van Nistelrooij was in 2003 in tien duels op rij trefzeker voor Manchester United. „Goed gedaan Jamie Vardy, jij bent nu de nummer één. Je hebt het verdiend”, twitterde Van Nistelrooij.

Vardy brak zaterdag uitgerekend tegen Manchester United het record door Leicester City in de 24ste minuut op voorsprong te zetten in de thuiswedstrijd tegen de ploeg van Louis van Gaal. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1), na een goal van Bastian Schweinsteiger.

De 28-jarige Vardy is een laatbloeier. Hij speelde voor bescheiden clubs als Stocksbridge Park Steels, Halifax Town en Fleetwood Town. Drie jaar geleden kreeg hij een kans bij Leicester City, dat toen nog op het tweede niveau in Engeland speelde. Vardy voert met veertien doelpunten de topscorerslijst in de Premier League aan, en is inmiddels international.

In Engeland wordt al voorzichtig gespeculeerd over een eventuele basisplaats voor de viervoudig international in het nationale team tijdens het EK in Frankrijk volgend jaar. De fans van Leicester City kennen geen twijfel. ‘England’s number nine’ zingen ze al weken.

Zelf was de spits vrij nuchter na het verbreken van het record. „Ik was eigenlijk helemaal niet bezig met het record”, zei Vardy tegen de BBC. „Anders zou dat misschien ten koste zijn gegaan van m’n prestaties. En dat is wel het laatste dat ik wilde, want dat heeft ook invloed op de rest van het team.”

Zijn uitspraken stonden in schril contrast met die van een week eerder. Nadat Vardy het record evenaarde tegen Newcastle United speechte hij in de kleedkamer. Daar zei hij dat er bier zou klaar staan in de bus. Het leidde tot hilariteit in Engeland. (ANP/NRC)