Dodelijke schietpartij in abortuskliniek mogelijk politiek gemotiveerd

De man die vrijdag het vuur opende in een abortuskliniek in de Amerikaanse staat Colorado zou na zijn arrestatie „Geen stukken baby meer” hebben geroepen, meldt NBC News. Of dat erop wijst dat de 57-jarige Robert Lewis Dear het specifiek op de kliniek had gemunt, is volgens bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek niet duidelijk. Officieel is nog niets bekendgemaakt over het motief van de schietpartij, waarbij een agent en twee burgers omkwamen. Ook raakten negen mensen gewond, van wie vijf agenten. Dear werd gearresteerd na een urenlang vuurgevecht met de politie. Volgens een man die zijn buurman zou zijn, woonde hij in een caravan met een vrouw. Zij zou zich nauwelijks buiten hebben vertoond. Dear zou fel anti-Obama zijn. Sinds 1977 zijn volgens gegevens van de Nationale Abortusfederatie minstens acht medewerkers van abortusklinieken in de VS gedood. (NRC)