Opnieuw huiszoekingen in Belgische Molenbeek

Er zouden aanwijzingen zijn dat Salah Abdeslam zich er zou ophouden. Hij is niet aangetroffen.

Politie tijdens een antiterreuractie op 16 november in Molenbeek. Foto John Thys/AFP

De Belgische politie heeft opnieuw huiszoekingen uitgevoerd in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Volgens het federaal parket van België waren er aanwijzingen dat Salah Abdeslam, die wordt gezocht vanwege zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs, zich daar zou ophouden. Hij is niet aangetroffen.

Dat melden verschillende Belgische media en is door het federaal parket bevestigd. Er zijn geen andere personen opgepakt. Het is nog onduidelijk of de politie dingen in beslag heeft genomen. De invallen vonden plaats in onder andere de Kempenstraat en de Onafhankelijkheidsstraat.

Decor van invallen

Molenbeek is sinds de aanslagen in Parijs, waarbij 130 mensen om het leven kwamen, vaker het decor van huiszoekingen. Vorige week maandag werden er ook invallen gedaan, zonder succes. Eergisteren pakte België nog een zesde terreurverdachte op in Brussel.

Abdeslam, die volgens de politie de Franse nationaliteit heeft, is één van de drie broers die betrokken zouden zijn geweest bij de aanslagen. Hij werd aangehouden maar vervolgens weer vrijgelaten. Een van zijn broers is gedood, en de ander is aangehouden en weer vrijgelaten. Abdeslam huurde de zwarte Volkswagen Polo die werd gebruikt door de terroristen die de concertzaal Bataclan binnenstormden. Zij schoten 89 mensen dood.

    • Sam de Voogt