Met badeendjes strijden tegen IS

Humor is het beste wapen tegen terreur, dachten bezoekers van forum 4chan.

Let's quack down on these bastards, schrijft een gebruiker op het forum. Foto anonieme bezoeker 4chan.org

Humor is het beste wapen tegen angst en geweld, menen verschillende bezoekers van het internetforum 4Chan. In een poging de terreurgroepering Islamitische Staat belachelijk te maken, begonnen ze een actie: ze vervingen de gezichten van IS-strijders door badeenden.

Onder de naam Allahu Quackbar - een variatie op de religieuze kreet Allahu Akbar, wat zoiets betekent als ‘God is de grootste’ - verschijnen de afgelopen dagen foto’s op het forum waarbij je bijvoorbeeld IS-strijders ziet met een wc-borstel in hun mond of een badeend met een grote baard. Als tegenhanger van de geoliede propagandamachine van IS.

“Hoe zou het zijn om alle propagandafoto’s van IS te ontmannen door gezichten te vervangen door badeenden”, vraagt een van de gebruikers op het forum zich af. Al snel komen er enthousiaste reacties: Lets quack down on these bastards.

1448267328192

1448273584752

Jihadi John.

Jihadi John.

1448378075672