Knegt en Schippers bij genomineerden Sportgala

De andere genomineerden zijn Sharon van Rouwendaal, Sanne Wevers, Niek Kimmann en Jeroen Dubbeldam.

Alle winnaars van het sportgala van vorig jaar.
Alle winnaars van het sportgala van vorig jaar. Foto Jerry Lampen/ANP

Wereldkampioenen Dafne Schippers (atletiek) en Sjinkie Knegt (shorttrack) behoren tot de genomineerden voor sportvrouw en -man van het jaar. Schippers heeft concurrentie van turnster Sanne Wevers en zwemster Sharon van Rouwendaal, terwijl Knegt samen met fietscrosser Niek Kimmann en springruiter Jeroen Dubbeldam is genomineerd.

De sportman en sportvrouw van het jaar worden samen met de sportploeg, sportcoach, talent en paralympisch sporters van het jaar bekendgemaakt tijdens het Sportgala van de NOS in Amsterdam op 15 december. Voor de titel van beste sportploeg zijn de Nederlandse waterpolovrouwen, het beachvolleybalduo Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst en de Nederlandse springruiters genomineerd.

Twitter avatar NOSsport NOS Sport Het talent, de sportploeg en de paralympische sporter. Een overzicht van de nominaties. https://t.co/t3LkTirnvb https://t.co/pr9kZp3pRS

Sporters als Max Verstappen, die als 17-jarige een bijzonder debuutjaar had in de Formule 1, en Tom Dumoulin, die tot de voorlaatste etappe zicht had op de eindzege in de Vuelta, zijn niet genomineerd.

Veel titels

Dafne Schippers werd eerder dit jaar de eerste Nederlandse wereldkampioene atletiek door de 200 meter sprint te winnen. Ze won ook zilver op de 100 meter sprint. Van Rouwendaal won drie keer zilver op de WK zwemmen, en Sanne Wevers pakte een bijzondere zilveren medaille bij de WK-toestelfinale op balk.

Twitter avatar NOSsport NOS Sport Wordt Sharon, Dafne of Sanne de opvolgster van Ireen Wüst? https://t.co/KmjkMc6uB4 #sportgala https://t.co/NAAPtuVPvK

Sjinkie Knegt won het overall klassement op het WK shorttrack en werd ook Europees kampioen. Niek Kimmann werd bij zijn debuut meteen wereldkampioen op het onderdeel BMX, terwijl Jeroen Dubbeldam de Europese titel pakte met zijn paard Zenith en met Nederland in de teamwedstrijd dat kunstje herhaalde.

Twitter avatar NOSsport NOS Sport Wie treedt er in de voetsporen van Arjen Robben? https://t.co/hMx5DQMgVP #sportgala https://t.co/wTv3pruAT8
    • Sam de Voogt