Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

Demonstrerende schoenen in Parijs

In Parijs geldt tot morgen een verbod op samenscholing. De Franse autoriteiten stelden dat verbod in na de terreuraanslagen. Een mars voor klimaatverandering, in aanloop naar de top die morgen begint, kan daarom niet doorgaan. Maar de Fransen bedachten een list. Om toch aandacht te vragen voor het klimaat, zetten ze honderden schoenen op de Place de la République. De demonstratie is een initiatief van campagnetnetwerk Avaaz. Op de klimaattop zijn 150 wereldleiders aanwezig. Doel is de ultieme klimaatovereenkomst te bereiken. Zo’n 6.300 agenten, gendarmes en soldaten waken over de veiligheid van de klimaatonderhandelaars.
Foto Miguel Medina / AFP
De Franse vlag.
Foto Eric Gaillard / Reuters
Foto Eric Gaillard / Reuters
Foto Eric Gaillard / Reuters
"Als je een gevecht moet kiezen, dan is het een klimaat."
Foto Eric Gaillard / Reuters
Foto Miguel Medina / AFP
Foto Eric Gaillard / Reuters
Foto Eric Gaillard / Reuters
Foto Miguel Medina / AFP
Foto Miguel Medina / AFP
Foto Miguel Medina / AFP