Onvervulde vacatures gehandicapten bekeken

Gemeenten en het UWV zullen samen met werkgevers in een regio onderzoeken hoe het komt dat bedrijven te weinig gehandicapten kunnen vinden voor beschikbare werkplekken. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken, PvdA) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat duidelijk moet worden hoe er efficiënter kan worden gewerkt om kandidaten uit het zogenoemde ‘doelgroepregister’ onder te brengen bij werkgevers. Die hebben beloofd dat ze de komende jaren 100.000 extra plekken creëren voor gehandicapten. Aart van der Gaag, die namens de werkgevers bedrijven zoekt voor gehandicapten, zei vrijdag in deze krant dat duizenden vacatures voor gehandicapten niet worden vervuld. Klijnsma schrijft dat ze gemeenten er al vaak op heeft aangesproken: kandidaten moeten „vindbaar” zijn. (NRC)