Directeur Buma/Stemra stapt op om te laag salaris

Hein van der Ree, directievoorzitter van Buma/Stemra, is het er niet mee eens dat zijn salaris beknot wordt door de Wet normering topinkomens (WNT). Om die reden vertrekt hij per 1 februari bij de auteursrechtenorganisatie, meldt de organisatie op de website. Buma/Stemra valt sinds vorig jaar onder de WNT. Toenmalig staatssecretaris Fred Teeven ontdekte dat Van der in 2011 ruim drie ton verdiende en in 2013 zelfs 447.000 euro, en besloot de organisatie onder de wet te plaatsten. Van der Ree mag daardoor niet meer dan een minister verdienen. De grens ligt daarvoor op 178.000 euro, inclusief onkosten en andere toeslagen maximaal op 230.000 euro. De directievoorzitter, die sinds 2010 bij Buma/Stemra werkte, is het daar niet mee eens en gaat weg omdat er een „onwerkbare situatie” zou zijn ontstaan. (NRC)