Keuze voor kwaliteit

Onder het motto ‘een Nederlander kan eerder tellen dan spreken’ kijken wij bij alles liever naar de prijs dan naar de kwaliteit. In mijn visie hebben minister Dijsselbloem en de mensen in zijn omgeving terecht gekozen voor de kwaliteit van de beursnotering. Spreiding van de aandelen onder verschillende groepen beleggers draagt uiteindelijk de koers. Dat geldt ook voor een koers die voorzichtig oploopt (inmiddels 7 procent hoger). En nog beter dat speculatieve beleggers niets hebben gekregen, die dumpen snel bij een kleine winst. Er komt nog een grote pluk aan en die moet ook worden geplaatst. Als de koers hoger was ingezet en daarna was gedaald, had iedereen moord en brand geschreeuwd. Markettiming, vooral achteraf, heeft iets gelijk-hebberigs wat kwalitatief niet te meten is, maar in centen wel. Jammer dat kranten, ook NRC, zich daar schuldig aan maken.