Investering in de toekomst

De herintroductie van ABN Amro moet vanwege de omvang in tranches verlopen. De eerste plaatsing was slim gecommuniceerd. Er werd 20 tot 30 procent beloofd, maar slechts 23 procent geplaatst. Zo kweek je schaarste. De uitgiftekoers kreeg ook een erg grote bandbreedte. Mocht de belangstelling tegenvallen, dan kon de minister altijd nog zeggen dat het nog binnen de range was. Met een uitgiftekoers van 17,75 euro, een kwartje onder het midden van de band, werd de indruk gewekt dat het een koopje was. Ik waardeerde het aandeel zelf voor de beursgang op 19 euro en ik denk dat veel analisten tussen de 18 en 19 euro zaten. Daardoor was er wat ruimte voor koersstijging. Dat beetje koersstijging geeft een positief beeld voor de bank. De staat moet immers nog 77 procent van de resterende certificaten verkopen. De wat lage introductiekoers van de eerste tranche wordt later wel weer goedgemaakt.