Nederland opent finales Hockey World League met gelijkspel tegen Duitsland

De Nederlandse hockeymannen hebben in Raipur (India) hun eerste wedstrijd in de finales van de Hockey World League gelijkgespeeld tegen Duitsland: 0-0. De ploeg van bondscoach Max Caldas was de Duitsers eind augustus, in de finale van het EK in Londen, nog overtuigend de baas (6-1) geweest, maar vrijdag was er geen enkele sprake van overwicht. Voor rust waren de beste kansen voor Duitsland, de regerend olympisch kampioen. In de tweede helft had titelverdediger Nederland een aantal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, met name voor Seve van Ass, Roel Bovendeert en Mirco Pruyser. Voor de Duitse sterspeler Moritz Fürste liep het openingsduel uit op een drama. Hij kreeg al vroeg in de wedstrijd – per ongeluk – een stick van Thierry Brinkman tegen zijn knie, en moest met een brancard worden afgevoerd. Nederland speelt zaterdag de tweede wedstrijd, tegen Argentinië. (NRC)