Dick Jol 14 dagen langer vast na verkeersruzie

De rechter-commissaris heeft gisteren besloten dat Dick Jol nog zeker veertien dagen vast blijft zitten. De voormalige topscheidsrechter (59) werd woensdag opgepakt in Den Haag omdat hij een 20-jarige vrouw verwond zou hebben met een aluminium buis. Volgens de politie volgde de mishandeling op een verkeersruzie. Jol zou een man en een vrouw hebben aangesproken die met een scooter over de stoep reden. Vervolgens kreeg hij het aan de stok met de man, waarop de vrouw ertussen gesprongen zou zijn. „Zij kreeg een por met de aluminium buis en raakte gewond”, aldus de politie. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Dick Jol heeft een imposante scheidsrechterscarrière achter de rug, met onder meer de Champions League-finale tussen Bayern München en Valencia in 2001. (NRC)