Dode en gewonde bij schietpartij in Amsterdam

De politie heeft een verdachte aangehouden. Wat de toedracht is, kan de politie nog niet zeggen.

Agenten en forensisch medewerkers van de politie aan het werk in de portiek van de woning in Amsterdam. Foto Evert Elzinga / ANP

Bij een schietpartij in Amsterdam is zaterdagmiddag één man om het leven gekomen. Een andere man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zo liet de politie weten. Het incident vond plaats in een woning aan de Cornelis Outshoornstraat, aan de westkant van de stad.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Schietincident Corn. Outshoornstraat: één man overleden en één man gewond geraakt. Recherche doet onderzoek, meer info volgt zsm

Rond 15.00 uur in de middag ontving de politie een melding van een schietincident in de woning. Bij aankomst troffen de agenten de gewonde man aan. Pas later ontdekten ze dat verderop in de het pand nog een gewonde lag. Die man is nog gereanimeerd, maar overleed niet veel later.

Wat de toedracht van de schietpartij is, kon de politie zaterdag nog niet zeggen. Daar wordt op dit moment nog onderzoek naar gedaan. Er is een verdachte aangehouden.