IAAF spreekt verwijten over bloeddoping tegen

Wereldatletiekfederatie IAAF heeft verwijten dat het controles op bloeddoping niet effectief heeft uitgevoerd en dopinggevallen heeft getolereerd vrijdag tegengesproken. „Beweringen dat dat wel zo is, missen elke wetenschappelijke of juridisch onderbouwing”, liet de IAAF vrijdag weten. Het was voor het eerst dat de bond dieper inging op de beschuldigingen van de ARD en The Sunday Times eind augustus. De Duitse tv-zender en de Engelse krant waren gestuit op een databank van de IAAF met de resultaten van 12.000 bloedtests bij 5000 atleten, waarvan 800 met verdachte bloedwaarden. Volgens de IAAF is er geen dwingend bewijs voor bloeddoping te halen uit de gevonden testresultaten. IAAF: „Ook wereldantidopingbureau WADA concludeert dat deze resultaten geen bewijs vormen voor doping.” (ANP)