De afgelopen dagen zijn kouder dan…

De afgelopen dagen zijn kouder dan gemiddeld verlopen, maar de winterse temperaturen zijn nu verleden tijd. De komende tijd zal de temperatuur opnieuw flink gaan oplopen. Verder krijgen we te maken met herfstweer: er komt vrij veel wind en er vallen geregeld buien.

Een storing met veel wind en opnieuw een zachte lucht nadert zaterdag snel vanuit het westen. In de namiddag neemt daardoor de bewolking toe en in de nacht naar zondag regent het. Bovendien wakkert de wind aan uit het zuidwesten, om aan zee hard tot stomachtig te worden. Boven land is de wind vrij krachtig. De temperatuur gaat oplopen na een minimum tussen 4 en 8 graden en ligt zondag overdag tussen 9 en 12 graden. De wind wordt dan west tot zuidwest en luwt naar matig tot krachtig. Er komen opklaringen voor, maar er vallen ook weer een paar buien.

Ook begin volgende week blijft het een komen en gaan van storingen met regen, gevolgd door opklaringen en een paar buien. Aan zee is de wind geregeld hard en het is zacht, 8 tot 14 graden.