m/v van de week Siegfried Woldhek

Sharon Gesthuizen is de vrouw van de week, of ze nu wel of niet de nieuwe partijvoorzitter van de SP wordt. We leggen het even uit.

De SP stemt vandaag over de opvolger van Jan Marijnissen. Gedoodverfde winnaar is Ron Meyer. Hij heeft de steun van het partijbestuur en dus ook van Jan Marijnissen. En die steun behelst veel, als we SP’ers in den lande mogen geloven.

Zo kreeg voorzitter Sunita Biharievan de lokale SP afdeling in Apeldoorn, nadat ze zich op Twitter voor Gesthuizen had uitgesproken, via via een berichtje van het landsbestuur. Moest dat nou zo, op Twitter?

Jan Marijnissen zelf liet al eerder weten niet te zullen stemmen. Dat vindt hij niet chic. In de Volkskrant zei hij deze week: „Stel dat ik Sharon moet inwerken. Dan moet er geen ruis op de lijn zijn.”

Wij vermoeden dat die ruis er al lang op zit, Jan!