brieven

Het gaat altijd om geld

Twee artikelen over zangeres Adele en het feit dat zij haar laatste album, 25, niet op streamingdiensten als Spotify plaatst. Beide heren hebben een punt, maar vergeten het belangrijkste. Het feit dat Adele geen gevoel heeft bij streamen, zouden we moeten accepteren. Maar zij en/of haar management laat zien dat het vooral om geld gaat. Ander materiaal van Adele wordt wel op streamingdiensten aangeboden. De streamingdiensten waren zelfs, met de release van Hello, hét middel om het nieuwe album te hypen. Als de releasehype rond 25 voorbij is, zal ook dat album alsnog op streamingdiensten verschijnen om zo alsnog de centen daaraan te verdienen. De oudere albums zijn namelijk ook gewoon te streamen. Dit begrijp ik, maar Adele zou mijn respect en wellicht begrip verdienen als ze dan ook voorlopig alle streamingdiensten weert, voor al haar materiaal. Dit laat zien dat zij wel gevoel voor streaming heeft – maar dan alleen wanneer het positief uitpakt voor haar omzet. Jammer.