DeLUXE werkplek

Om de hoek bij zijn restaurant l’Arpège, in het 7e arrondissement van Parijs, is het kantoor van chef-kok Alain Passard. In zijn „bijkeuken” maakt hij tekeningen, recepten en sculpturen.

Foto Oof Verschuren

Herfst „Ik hou ervan hoe het daglicht steeds anders deze ruimte binnenvalt. In deze tijd van het jaar is het geparfumeerd met de herfst.

Op de vloer ligt hout van de zilverspar, mijn favoriete houtsoort. Het doet me denken aan de vloer van mijn eetkamer in het huis bij mijn moestuin.”

Wit „De muren en de lampen van mijn kantoor zijn wit. Wit is mijn lievelingskleur, het is de kleur van puurheid, van lichtheid. Ik laad me op met dat heldere licht voordat ik naar mijn fornuis ga. Ook voor witte groenten op het bord heb ik een voorkeur, het is een kleur waar je nooit genoeg van krijgt.”

Kantoor „Voor mijn werk is de nabijheid van mijn kantoor, waar twee assistenten en een boekhouder werken, een zegen. Er hangt een hartelijke sfeer die bijzonder goed is voor de scherpte van mijn zintuigen. Ik zit hier graag te tekenen of gerechten te creëren.”

Galerie Op de foto is niet te zien dat het kantoor ook dienst doet als galerie. In het voorste gedeelte exposeert Alain Passard zijn collages en sculpturen (waar hij in de kelder van het kantoor aan werkt). In de etalage staat een metershoge, bronzen kreeft van Passard.