AMX trekt handen af van KPN

De Mexicaanse provider América Móvil (AMX) trekt zich verder terug uit KPN. Eén van de twee Mexicaanse commissarissen, Oscar von Hauske Solís, stapt op en hij wordt niet vervangen, heeft KPN vandaag gemeld. Carlos García Moreno, financieel directeur van América Móvil, blijft voorlopig aan als commissaris.

Twee jaar geleden probeerde de telecomgigant, eigendom van miljardair Carlos Slim, KPN over te nemen. Dat voornemen strandde op een beschermingsconstructie. Nu heeft AMX het resterende belang (20 procent) in KPN te koop gezet, onder meer via een obligatielening. Het is de vraag welke andere partij KPN aantrekkelijk genoeg vindt voor een deelname. Op breedbandgebied trekt KPN weer meer klanten en de mobiele markt, die lange tijd kleiner werd, begint tekenen van stabilisatie te vertonen. De gezamenlijke omzet van Nederlandse providers steeg afgelopen kwartaal met 2,2 procent tot 1,27 miljard euro, becijferde onderzoeksbureau Telecompaper. (NRC)