Thijsje Oenema opnieuw getroffen door kanker

Schaatsster Thijsje Oenema is opnieuw getroffen door kanker. Via haar ploeg Team Continu maakte de 27-jarige sprintster dat gisteravond bekend. „Deze week kreeg ik, geheel tegen de verwachting in, het verschrikkelijkste nieuws wat ik ooit zou kunnen krijgen. Nieuws dat ervoor zorgt dat mijn leven nooit meer zal zijn zoals het was. ” Oenema had in 2013 een agressieve vorm van huidkanker. Daarvan herstelde ze volledig. „Dit nieuws is eigenlijk niet te bevatten”, liet ze gisteren weten. „Alle doelen, alle dromen en alle plannen zijn ineens weggevaagd. Het enige wat nu is, is het traject ondergaan. Dat traject is woensdag begonnen en gaat nu door met scans, uitslagen, mogelijke behandelingen. In dit traject zal ik alle energie en steun nodig hebben om mijn hoofd omhoog proberen te houden.” (NRC)